Coderen in een bedrijf

Elk bedrijf heeft behoefte aan structuur. Zelfs een eenmansbedrijf is er bij gebaad als zijn rommel is opgeruimd. Als er geen structuur is, wordt het heel moeilijk om dingen uit elkaar te houden en raak je heel makkelijk dingen kwijt. Ook ben je veel langer bezig met dingen omdat je altijd dingen aan het zoeken bent. Een bedrijf is er dus bij gebaat als ze gestructureerd is. 

De beste manier om structuur in een bedrijf te krijgen is met codeeroplossingen. Codeeroplossingen klinkt heel duur, maar het zijn hele simpele oplossingen om structuur in een bedrijf te krijgen. Een codeersysteem maakt vaak gebruik van printers. Deze printers moeten informatie printen voor bepaalde plekken om zo overzicht te creëren in een bedrijf.  

Een mooi voorbeeld van een codeersysteem die al heel lang gebruikt wordt zijn de barcodes in de winkel. Op een barcode staat waar een product vandaan komt en weet je vrij nauwkeurig wanneer het product is geproduceerd en hoelang geleden. Daardoor weet je ook welk product het is. De barcode printen wordt dan een codeersysteem genoemd. Deze codeersystemen worden dan gebruikt om producten in de winkel te herkennen en kunnen gekoppeld worden aan kassasystemen. Het werk in de supermarkt en in andere winkels is daardoor veel makkelijker geworden. 

Dit soort systemen kunnen in elk bedrijf worden toegepast. In elk bedrijf zijn er wel dingen die langer duren omdat er onduidelijkheid is in het proces. Een codeersysteem is hier de ideale oplossing. Een codeersysteem brengt namelijk duidelijkheid in processen en zorgt er daarmee voor dat processen beter lopen. Als gevolg hebben bedrijven betere bedrijfsresultaten. 

Toch zijn niet alle codeersystemen goed. Een voorbeeld van een codeersysteem die wat minder goed is gelukt is de qr code printer. De qr code is niet aangeslagen onder mensen waardoor dit geen succes is geworden. Toch wordt dit systeem van de qr code wel met succes gebruikt alleen dan op andere plekken.