Achteruitrijcamera aanbieders lopen achter

Een achteruitrijcamera is heel erg handig voor het achteruitrijden. Als je achteruit wilt rijden kan een dode hoek het heel moeilijk maken om te weten wat er in de ruimte achter de auto afspeelt. Dit kan voor hele gevaarlijke situaties zorgen en zeker als je een grote vrachtauto hebt. Een groot deel van de ongelukken met vrachtauto’s heeft met de dode hoek te maken. Het is inmiddels voor alle vrachtauto’s verplicht om een achteruitrijcamera te hebben, maar voor andere voertuigen zoals een caravan of camper hoeven niet verplicht een achteruitrijcamera. Terwijl ook deze voertuigen een grote dode hoek hebben die het moeilijk maakt om te zien wat er achter de auto gebeurd. Eigenlijk zouden caravans, campers en bestelbussen ook standaard een achteruitrijcamera moeten hebben. 

Toch is dat niet het geval en dat komt deels door de prijs. Een achteruitrijcamera is net te duur om er elke auto mee uit te rusten. Het kopen van een achteruitrijcamera begint bij honderd euro. Want je hebt een camera nodig en een monitor. Een hele set kost al gauw tweehonderd euro en dat heeft deels te maken met de concurrentie in de achteruitrijcamera markt.  

In de achteruitrijcamera markt heeft elke leverancier haar eigen standaarden voor de voeding van de camera en de monitor. Het is dus niet mogelijk om een camos achteruitrijcamera op een vanzwitserland monitor aan te sluiten. Ook kun je geen vanzwitserland monitor op een waeco camera aansluiten. Dit zorgt ervoor dat elk merk een vaste positie in de markt krijgt waardoor concurrentie heel moeilijk gaat en veel langzamer dan in andere markten. In de markt van de achteruitrijcamera’s moet de camera eerst helemaal worden opgebruikt voordat een ander merk kan worden geprobeerd. Er gaat dus heel veel tijd overheen voordat bepaalde merken een goede naam krijgen en andere merken een slechte naam.